Et møte med Brennpunkt Arkivet-lederne

B8B1
I SPISSEN: Prosjektleder Gro og historiker og forsker Thomas leder arbeidet med fornyingen av utstillingen her i kjelleren. FOTO: Linn Maria Larsen/Stiftelsen Arkivet.

I desember stenges den, den gamle utstillingen som har stått siden 2001, og etter snart to års arbeid med å forme den nye nærmer fristene seg – og det er mye som skal falle på plass i løpet av de siste månedene. I disse dager er det produksjon av innhold og det å få på plass de eksterne aktørene som skal utføre arbeidet som er i fokus. Om bare fire måneder skal et langt kapittel i Stiftelsen Arkivets historie avsluttes, idet dørene lukkes for besøkende og de fysiske endringene i kjelleren begynner.

B8B2
TIL MINNE OM: På veggen i enden av korridoren projiseres navnene på dem man vet ble torturert her. Slik skal det også se ut når den nye utstillingen er ferdig. FOTO: Linn Maria Larsen/Stiftelsen Arkivet.

Målet for den nye hovedutstillingen er at den skal utfordre, gi dem som kommer sterke opplevelser og skape forståelse for hvordan de ulike historiene som formidles hører sammen. Det skal bli en mer oppdatert og moderne utstilling; en som både tar i bruk nye tekniske virkemidler og som formidler historien om det som skjedde i kjelleren basert på den nyeste forskningen. Endringene som skal skje er store, og når «Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945» åpnes i april til neste år, så har utstillingen fått et uttrykk den skal ha de neste 10-15 årene. Det blir likevel lagt vekt på at det skal være en dynamisk utstilling – en hvor små elementer kan byttes ut og sikre at utstillingen er i stadig utvikling.

I tillegg finnes det et mål om å bruke mer av huset til å formidle historien om det, og om flere midlertidige utstillinger slik «Vi skal leve! Fem tidsvitner fra Arkivet til Ravensbrück» var. Fremtiden er spennende, nå som finansiering av ombygging og utvidelse av Arkivet er sikret.

Har du lyst til å følge med oss på Instagram, så finner du oss her: Brennpunkt Arkivet. En konto det blir enda mer spennende å følge etterhvert som det nærmer seg!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s